Dato: 18. januar 2020

Ble med far på crossbanene – med dukkene i sekken!

Møt menneskene bak Passion for Porsche: Emma Valen, Porsche Pro hos Porsche Center Asker & Bærum

Da Emma Valen vokste opp følte hun seg av og til litt klemt mellom morens interesse og arbeid med klær, og farens enorme passion for bil. Emma vokste opp på landet i Skien og en naturlig del av hverdagen var å kjøre cross og firehjulinger. Emma ville være en av de kule ungene samtidig som dukkene også var kjære leketøy. Foreldrene fant en middelvei og Emma ble sendt med far på crossbanene –med dukkene i sekken.

«Mamma ville nok sikkert helst at jeg skulle leke med dukker, men pappa foretrakk å se meg på crosser. Da var det sånn at jeg ble med til en bane der det var ulike opplegg og dukkene puttet jeg i sekken. Så lekte jeg med dem når ingen så meg. Når jeg var 5-6 år likte jeg jo dukkene mine, men samtidig digga jeg fart og spenning. Det ble en god balanse!» forteller Emma og mimrer om hvordan bil alltid har vært en del av familiens samlingspunkter.

«Da vi var små var vi ofte to familier som reiste på ferie sammen i en sånn Fiat Multipla over Hardangervidda. Dan, en kamerat av familien min var en skikkelig kul gutt som var med oss og han byttet ofte biler. Han var med på turene våre og kjørte alltid sin nye, kule bil bak oss. Jeg husker da han kom med Porsche. Vi ungene fikk bytte på å kjøre med Dan mens resten satt bak i Fiaten og glante ut bakruta!»

Kombinerer jobb og studier og drømmer om en 911

I dag studerer Emma varehandelsledelse på BI og skal kombinere siste året med ny jobb som Porsche Pro på Porsche Center Asker & Bærum. Tidligere har hun blant annet jobbet i kundemottaket i Porsgrunn der faren, Gisle Valen, driver Autostrada AS og Porsche Center Porsgrunn. Gjennom den jobben fikk hun også være med på eventer og bilinteressen utviklet seg ytterligere.

«I 2017 var jeg med på Autostrada Winter Experience og der så jeg for første gang en rød 991 GT2 RS. Jeg fikk sitte på og da tenkte jeg bare «Herreguuuuud!» Det var da jeg virkelig fikk øynene opp for Porsche. Det går jo så klart fort på en sånn bane, men svingene er nesten det morsomste. I oppveksten min i Skien var det ikke mye sånne typer biler, kanskje en og annen Cayenne. Idag er det 992 som er min drømmebil. Den har absolutt alt du kan drømme om i en sportsbil, den har noen vanvittige kjøreegenskaper og ikke minst er det er fantastisk vakker bil».

Porsche Pro – det første leddet i salgsprosessen på centeret

Emma forteller at det er opplevelsene og gleden rundt bil som sparket i gang ønsket om å jobbe med Porsche. Det å få dele sin passion og samtidig kunne tilegne seg så mye kunnskap som mulig, gjør jobben til en drøm som går i oppfyllelse.

«Min jobb i Porsche Center Asker & Bærum vil være å jobbe som Porsche Pro. Jeg er en konsulent som skal kunne veilede de kundene som er usikre på hvilken Porsche som er den beste matchen. Samtidig vil jeg være produktspesialisten på utvalget av Porsche modeller.»

Sammen med kollega Madeleine Lundberg i Front Desk, vil Emma være et av de første ansiktene du møter når du kommer inn hovedinngangen. Enten besøkende kommer inn for en kul opplevelse med å titte på Porsche, eller er interessert i å kjøpe bil, så garanterer Emma at hun vil ønske deg godt velkommen med både sin entusiasme og kunnskap.

«Vår ambisjon er at alle føler seg velkommen hos oss og at de skal få service i verdensklasse!»