Dato: 28. desember 2019

Alt dreier seg om «The Last Deal»

Bli bedre kjent med Vidar Lyhus. En visjonær forretningsmann med et helt liv som Porsche entusiast.

Vidar Lyhus sin visjonære forretningssans satte i gang en ny æra innenfor varehandel. Nå har hans passion for Porsche og eiendomsforvaltning gitt han muligheten til å oppfylle drømmen om å være med i prosjektet om å bygge et Porsche Center i verdensklasse. Det er en visjon Vidar har like stor tro på som hans tidligere suksesshistorier.

I 1981 startet den da 23 år gamle gründeren fra Lier, Vidar Lyhus sitt første firma -Einersen Kontor og Data, sammen med en kamerat.

Det gikk ikke lang tid før firmaet var børsnotert og hadde på det meste over 700 ansatte. For Vidar var det en drøm som gikk i oppfyllelse å starte en bedrift og kunne utvikle den til fremgang og suksess.  I 1988 solgte Vidar sin eierandel og forteller om hvor vemodig det var å gi slipp. For han går utvilsomt inn i alle sine prosjekter med hele hjertet.

Etter salget av Einersen gikk Vidar inn i eiendom og varehandel og siden den gang har han bygget opp flere forretninger som han har sett vokse og lykkes. Blant annet den største suksesshistorien hittil.

«Folka rundt oss trodde vi hadde mista det helt. De mente vi var helt gale som gjorde det vi gjorde», forteller Vidar opprømt og henviser til forretningen som mange kjenner som Eurocash, plassert midt i harry-handelens mekka på Svinesund.

«Eurocash ble bygget opp fra to små butikker på omkring 300 kvm og ble gjort om til én stor fullsortiments butikk på 3200 kvm. Etterhvert ekspanderte Eurocash til Strømstad, Tøcksfors og Charlottenberg» forteller Vidar med stolthet.

Det gikk noen år med enorm vekst, hvorpå Vidar og sine partnere til slutt valgte å selge selskapet til Axfood og NorgesGruppen.

Fra boligutvikling til Porsche Center

Lokalisert bak Porsche Center Asker & Bærum ligger eiendomsselskapet Conceptor. Conceptor driver i all hovedsak med eiendomsutvikling og eiendomsforvaltning og eier tomten og bygget der Porsche Center Asker & og Bærum troner på Billingstadsletta.

«Fra den dagen vi begynte samtalene om utviklingen av Porsche Center Asker & Bærum har jeg hatt 100% troen på prosjektet. Selv om byggeprosessen har vært både lang og krevende, må jeg nå med resultatet i hånden si at dette overgår alle forventningene jeg har hatt», sier Vidar og legger til «Jeg mener helt klart at dette blir Norges desidert største og beste Porsche Center. Det er jeg HELT overbevist om, jeg bare vet det – og beliggenheten er jo også bare helt perfekt!»

«The Last Deal»

Vidar er helt klar på at beliggenheten og utgangspunktet for å skape et Porsche Center i verdensklasse er perfekt. Og han har også noen gode råd etter mange år med forretningsutvikling.

«Man må huske på at alt dreier seg om «The Last Deal». Sånn er det bestandig. Hvis du som kunde får et godt inntrykk ved det første besøket, så kommer du tilbake. Det spiller ingen rolle om du kommer det samme stedet i 10 år – hvis du ikke opprettholder den samme gode servicen, så er det det siste besøket som avgjør» sier Vidar og legger til:

«Jeg har en leveregel i forretningslivet og det er:

«Pass på at du ikke mister kunden, for han eller hun skal jo handle igjen! Den beste ambassadøren du har er en fornøyd kunde.»

 Et helt liv med Passion for Porsche 

«Den aller første gangen jeg så en Porsche var jeg bare en liten gutt. En i parallellklassen min hadde en far med en 911 og fy fader det var den råeste bilen jeg noensinne hadde sett. Jeg husker det som det var i går – det var nok her Porsche-drømmen startet», forteller Vidar med stjerner i øynene.

«Min første Porsche kjøpte jeg i 1984. Det var en 928 som jeg kjøpte for å tjene noen penger på. Jeg registrerte den som varebil og kjørte den sånn i et år før jeg solgte den med en fortjeneste på rundt 100.000 kroner. Det var kjempegøy!»

Siden den gang har Vidar knapt eid annet enn Porscher, alt fra forskjellige 911 til Macan og Cayenne.

«For meg er det virkelig Porsche som gjelder. Porsche har alt. For det første er de både vakre og sportslige og så er det biler av den aller ypperste kvalitet. I dag har jeg en 911 stående i Frankrike og her hjemme kjører jeg en sprek Macan. Macan er for meg den ultimate bilen, det er en råtøff sportsbil og den har en perfekt størrelse for mitt bruk» sier Vidar entusiastisk og legger til «Ja, også har jeg jo bestilt en Taycan Turbo – så nå har jeg faktisk absolutt alt jeg trenger!»

Vidar eier også en klassisk 911 som er under restaurering og en strøken 356. Den har Vidar en artig historie rundt:

«Jeg fant den hos en enke i Sverige for noen år siden og den er selvsagt 100% original. Jeg kjøpte den for å kjøre med i Rally des Alpes. Den er rett og slett et fantastisk smykke og helt tidsriktig i både farge og interiør, champagnegul med grønt interiør. Den skal jeg aldri selge! Men jeg tar den kanskje med til Italia og stiller den ut på vingården vi har kjøpt i Piemonte- sammen med 911´en som jeg holder på å bygge opp!» forteller Vidar.

Drømmen om vingården

«Jeg har alltid ønsket meg en vingård og min kone Helle ønsket å drive et lite hotell. Etter mange turer til Piemonte, besluttet vi oss i 2017 for å kjøpe et nydelig lite sted på en bakketopp og bare ti minutter fra hotellet kjøpte vi en vingård. Det er et vakkert sted med flott natur og virkelig god vin. Min datter Lisette og hennes mann Håkon driver stedet for øyeblikket og både Helle og jeg ser frem til å tilbringe masse tid der i fremtiden», avslutter Vidar mens han legger til -«Og når jeg er på kontoret mitt, så er det ikke lange veien ned til Porsche Centeret der jeg kan drømme meg bort blant verdens vakreste biler»

LHV Avezza, som vingården heter, ligger i Piemonte. Der produserer familien Lyhus både røde og hvite viner, men vinen de er mest stolte av er deres Alta Langa , en musserende vin som produseres etter champagne metoden, også kalt «Metodo Decoclassico». Vidar omtaler Alta Langa som «vår Champagne» og er meget stolt over at denne, sammen med flere av sine andre viner, nå er å finne på Vinmonopolet via Symfopsum Wines her i Norge.

Vil du vite mer om LHV Avezza og Alta Langa? Klikk på linken HER

Er du interessert i å lese mer om hotellet, eller booke et opphold kan du klikke HER