Dato: 9. november 2019

Den ultimate midtlivskrisa

Møt menneskene bak Passion for Porsche: Glenn Steiner, administrerende direktør i Porsche Center Asker & Bærum

Glenn Steiner sa opp jobben han hadde hatt i 20 år for å realisere bildrømmer på Billingstad. Den nye administrerende direktøren i Porsche Center Asker & Bærum vil at flere skal få komme tett på magien som ligger bak den perfekte kjøreopplevelsen. Selv jakter han fremdeles drømmen som har fulgt ham siden han var seks år gammel.

«Jeg har lett etter én spesiell bil nesten hele livet. Det er en 911 SC 3.0 i metallic sølv med sort interiør, og den må være produsert eller registrert samme måned som jeg ble født – i januar 1978».

Glenn har akkurat parkert en Panamera bak byggeplassen ved det nye Porsche-senteret på Billingstadsletta. Selv om han står halvveis lent inn bakluka og leter etter en mappe med tegninger og planskisser for det nye bilsenteret, kan du høre at han smiler når han begynner å snakke om det som startet lidenskapen: Hans første møte med en Porsche – som seksåring på familieferie i den tyske middelalderbyen Celle. En 911 som aldri har forlatt netthinnen hans.

«Jeg tenkte først at jeg skulle klare å finne bilen til 30-årsdagen min, men så kom barn og hus og andre ting litt i veien. Og da jeg fylte 40 i fjor begynte jeg å bli stressa: «Faen, det er jo jeg må kjøpe den!» Det endte med at jeg sa opp jobben min i NorgesGruppen og begynte å jobbe i Porsche. Så dette er vel på mange måter den ultimate 40-årskrisa», ler Glenn.

Vil invitere flere til å drømme

Etter 20 år som leder innen dagligvarebransjen, jobber han nå med å bygge opp Porsche Center Asker & Bærum fra bunnen av. Det skal bli et annerledes bilsenter hvor du kan komme tett på biler og teknikere, og der passion for Porsche skal stå i sentrum.

«I dagligvaren forsket jeg mye på hva som egentlig skjer når du kommer inn i en butikk – hvilke tanker som går gjennom hodet, og hva du lar deg påvirke av. Jeg har tatt med meg mye av den innsikten hit, og jeg har nok en litt annen tilnærming enn mange andre som driver bilsentre», sier Glenn.

Fra Østfold til Bærum

Selv om Glenn har bodd halve livet på Høvik blant Jaguarer og Mercedeser, var det under oppveksten i Østfold at bilinteressen kom for alvor. Han mener bilgleden er den samme, uansett kultur og samfunnslag.

«Jeg vokste opp i Halden, hvor det ikke var uvanlig at de som droppet utdanning heller fikk seg en jobb i den lokale industrien. De tjente gode penger tidlig og brukte alt på dyre rånebiler. Jeg valgte kanskje en annen vei og har nok blitt en annen type bilfyr, men jeg har aldri sett ned på de som velger å bruke pengene sine på det som betyr mest for dem. Andre bilentusiaster liker kanskje bedre å skru og mekke enn det jeg gjør, men jeg kjenner veldig godt igjen den gleden og den passionen for bil – for den har jeg alltid hatt», sier Glenn.

Tror mange misforstår bilentusiaster

Selv om Glenn er i ferd med å realisere én Porsche-drøm på Billingstad, lever drømmen om en sølvgrå 911 SC 3.0 fra 1978 videre.

«Jeg fortalte historien min til Hans Henrik Riddervold som importerer Porsche i Norge, og han har undersøkt hvilke biler som forlot fabrikkene i Tyskland rundt den tiden. Jeg vet at 75 biler gikk til Amerika og at noen gikk til Asia – og jeg leter fremdeles aktivt. Likevel blir jeg nok ikke kjempeskuffet hvis jeg aldri finner den. Det er på mange måter drømmen og veien til målet som virkelig er spennende, sier Glenn før han raskt legger til: Men jeg skal finne den. Jeg skal gnikke på den i garasjen og jeg skal kjøre den alene for å nyte følelsen, før jeg overleverer den til neste generasjon. Det tror jeg er noe mange misforstår med bilentusiaster. Du har ikke bilen for å vise den frem for andre – du kjører den fordi du nyter det selv».

Glenn Steiner

Administrerende Direktør