Dato: 22. juni 2020

Driveout: Med fare for vannplaning

Det er jo noe tragikomisk med at vi har hatt to uker med super-sommer og den ene dagen vi skal nyte været på driveout, så bøtter det ned. Men - været får man jo ikke gjort noe med, som de fleste deltagerene selv sa. Vi har valgt å konkludere med at denne dagen definerer mye av hva Porsche står for: ekte kjøreglede som ikke avhenger av vær og vind, men av samhold og opplevelser. Takk til alle som stilte opp!

 

Værgudene glemte vår bestilling

Da de ansatte møtte opp på Billingstadsletta igår klokken 8.30 må vi innrømme at vi var noe nedstemte. Det var vått, grått og trist. Etter så mange dager med sommervær og perfekte forhold for en driveout, bestemte værgudene for å spille oss et skikkelig puss og sendte regnet ned så det sprutet. Dette lovet ikke godt for oppmøtet. Derfor ble vi veldig glade når over halvparten av de påmeldte allikevel valgte å ta turen for å bli med å kjøre dagens utvalgte rute.

Det ble delt ut boller og Porsche Center Asker & Bærums egne driveout stickers. Den vante, hyggelige stemningen blant Porsche entusiastene satte atter en gang standarden for en dag med Porsche og kjøring. Driveout skulle det bli – uansett om værgudene hadde dumpet oss!

Vi kjørte samlet avsted klokken 10 med retning mot Klokkarstua via Slemmestad, Nærsnes og Sætre – Askers fineste og mest svingete veier. Deretter satte vi kursen mot Sollihøgda via Hyggen og Lierbyen, før vi kjørte videre til Bærums Verk og ned igjennom Bekkestua sentrum med kurs mot Sjøflyhavna Kro på Fornebu.

Underveis på turen skulle man nesten tro alle regndråpene var samlet til én stor dråpe slik som det bøttet ned og det var nok også en og annen som tenkte litt mer på vannplaning enn andre. På Sollihøgda begynte det endelig å lysne opp og da vi ankom Bekkestua var det blitt opphold og noen få solstråler fikk glippe igjennom skyene. Folk sto på gatene og filmet, barna vinket og måpte – med stjerner i øynene. Dette var en fin måte å avslutte turen på.

På Sjøflyhavna, som var vår endestasjon, dukket flere opp for å se på og beundre biler fra hele Porsches historie. Alt fra den råeste Rauh-Welt og vår egne GT3 RS (som forøvrig er til salg! Klikk HER) til de klassiske, eldre modellene og elektriske Taycan. Her fikk vi fikk tatt en liten matbit og snakket litt mer sammen, før vi rundet av og folk reiste hjemover.

Takk for turen!

Når nærmere 40 stykker stiller opp for å bli med på driveout, til tross for at værmeldingen går fra sånn passe dårlig til 100 ganger verre, så må vi nesten få kaste paraplyene og ta av oss hattene eller noe slikt. For dette er hva vi mener er ekte passion og kjøreglede. Det må vel sies hva Porsche, og ikke minst hva begrepet «Sportscar Together», står for. Vi lar oss ikke stoppe av dårlig vær – dette er biler som kan kjøres under alle forhold.

MEN – denne turen fikk ikke vist hva den virkelig kan by på. I solskinn og med vinduene nede eller taket av, skal vi nok innrømme at gleden hadde vært hakket bedre. Derfor spørs om ikke vi må ta den igjen på et senere tidspunkt. Da kan det jo til og med være at får sett ut av frontruta i mer enn 40 % av tiden!

Takk til alle som stilte opp og bidro med glede og gode samtaler og for at vi vist frem et magisk knippe av Porsche for de som turte å ta turen ut i regnværet! Kos dere med bilder fra superdyktige Kyle Meyr.

Du fikk kanskje med deg at Kyle var med og tok bilder? Klikk på linken under for å bli bedre kjent med han.