Dato: 12. mai 2020

Driveout til Fredriksten Festning

Av Steinar Omar Østli.

"Utflyttet haldenser arrangerte Porsche-treff på Fredriksten festning" er overskriften til Halden Arbeiderblad etter vår aller første driveout på søndag den 10. mai. Vi har fått lov til å gjengi artikkelen i sin helhet. Takk til alle som deltok og velkommen til ny driveout snart, vi er allerede i gang med å planlegge!

– Vi har hatt påmelding på forhånd, og 70 Porsche-eiere har gitt beskjed om at de har ønsket å delta, forteller Glenn Steiner da vi treffer ham på stevnesletta søndag. HA talte bilene på sletta ved 13-tiden søndag, og vi kom til ganske nøyaktig 50.

Ville vise fram festningen

Samlingen i Halden kalles «drive out» på engelsk, og er en kjøretur der bilistene kjører ut og møtes.

– Vi har hatt en flott tur gjennom Indre Østfold, og vi kom til Halden via Rakkestad. Nå skal vi spise her, for deretter å kjøre hjemover igjen, forteller Steiner som flyttet ut fra Halden i 1999.

Siden den gang har han jobbet i Norgesgruppen, før han startet opp Porsche Center i Asker og Bærum for to år siden.

– Vi skal arrangere flere «drive outer» framover. Jeg har ønsket å vise fram Halden, for jeg er så stolt av hjembyen, og jeg er glad for å kunne støtte det lokal næringslivet. Samtidig som jeg håper på at Porsche-eiere setter pris på det og blir lojale og gode kunder framover, sier Steiner.

– Har tatt forholdsregler

I tillegg til deltakerne, kom det også innom noen interesserte forbipasserende. Turgåere på festningen spurte HA om arrangementet var koronavennlig eller ikke. Vi har rettet spørsmålet videre til arrangøren:

– Er det tatt smittevernhensyn?

– Ja, det er det. Vi har oversikt over alle som er påmeldte på forhånd, og vi holder oss utendørs. Alle skal holde avstand til hverandre. Når det gjelder spisingen, har vi bestilt mat på forhånd til de påmeldte, og vi har sørget for at ikke alle samler seg innendørs, men at deltakere henter maten og spiser i bilene sine, sier administrerende direktør i Porsche Center Asker og Bærum.

– Skal være maksimalt 50

Kommunelege Halvard Bø var ikke til stede under arrangementet selv. Han sier til Halden Arbeiderblad at det ikke er nødvendig å melde fra om slike arrangement på forhånd.

– Det skal være én ansvarlig arrangør – og alle deltakere skal være registrert. Dette er fordi vi skal kunne spore opp eventuelt smittede, dersom noen av deltakerne blir smittet. Reglene ellers er klare: Det skal være maks 50 deltakere, og de skal holde minimum en meters avstand, sier kommuneoverlegen.

Tatt vekk bord

-Fredriksten kro har tatt vekk border og stoler, slik at de er plass til maksimalt 30 på hver side i det delte lokalet.
-Innendørs er det satt ut håndsprit og hengt ut plakater med «smør deg med sprit og tålmodighet».

Les artikkelen i sin originalversjon HER (Du må ha HA+ Abonnement)


På vegne av Porsche Center Asker & Bærum

Takk til alle som deltok og bidro til en magisk dag. Vi er allerede i gang med å planlegge en ny driveout, så følg med! Vår samarbeidspartner, Bilfoto var også tilstede denne søndagen og tok masse fine bilder, sjekk ut disse under.