Dato: 4. juni 2020

– «En opplevelse jeg sent vil glemme»

I samarbeid med Nordea Private Banking inviterte vi noen av deres Porsche interesserte kunder til en fartsfylt aften utenom det vanlige. Tre ettermiddager denne uken har vårt center vært fylt med glade folk som har fått omvisning hos oss, spist mat på terrassen og ikke minst - fått testet vårt utvalg av biler. Noen har kjørt Porsche for første gang, andre ønsket å prøve en ny modell. Hyggelige tilbakemeldinger har vi fått og mange hyggelige samtaler og historier har blitt delt. Deriblant denne som følger - vi ble så glade over å høre dette, at det rett og slett måtte deles! #passionforporsche

«Den 3. juni vil nok være en dag jeg vil huske lenge. Møtet med Porsche Center på Billingstad, oste av god forberedelse, suveren kundebehandling og skinnende biler. Jeg føler at en forklaring er på sin plass, nå… Å bli invitert til å prøvekjøre de nye modellene, var en hyggelig telefon å få. Det hele startet kl.17:00. Tre modeller skulle jeg og de andre inviterte prøvekjøre: Porsche 718 Cayman T, 2 seter. Den hel-elektriske Porsche Taycan og Porsche Panamera, V8 med 550 hk.

Først ut, en Porsche 718 Cayman T, 2 seter. En liten omvisning i bilen før jeg ble sendt avgårde, var fint. Og helt nødvendig. Jeg ble faktisk overrasket å få tillatelse til å kjøre uten en ansatt ifølge. Det er spesielt, å sette deg inn i en slik bil. Denne 2-seteren er liten, lav og manuelt giret. Men, passet denne modellen godt. Dette er en mer klassisk Porsche, slik jeg har sett dem suse. Litt som 911…

Turen til Vollen, derfra til E-18 og tilbake tok ca 20 min. Det var hyggelig bruk av tid. Å føle at du er King of the Road, at alle ser på deg, gjør absolutt ingenting.

Neste Porsche ut var Taycan. Den elektriske. Samme prosedyre, en forklaring inne i bilen. «Setter du den knappen i sportmodus, våkner villdyret», sa guiden. Jeg trillet forsiktig ut på Billingstadsletta. Katten malte fint, en liten brumming hadde Porsche lagt inn. Den duret i moll. Ga en liten advarsel, liksom. Ute på E-18, ga jeg jernet. Villdyret reagerte. Å kjenne setebeltet bli etter-strammet over brystet, og å føle kinnene bli trukket mot ørene, er uvant. For å si det mildt. Makan! Er det mulig? For en bil! Parret med luksusfølelse, er dette uten tvil det råeste jeg noen gang har opplevd. Du vil bli lei deg når du er fremme. 40 ærlige mils rekkevidde.

Den siste Porschen jeg skulle prøvekjøre, var Panamera. På avstand, min drømmebil. Denne modellen leveres i både 4 og 5 seter. Og som hybrid. Jeg satte meg inn i 4 seteren. Med V8’er og 550 hk. Igjen, litt instruksjon. «Med knappen i denne posisjonen, får du sportseksos-lyd og tiger på tanken», sa instruktøren. Ikke overraskende lot jeg den bli der… Bilen er omtrent like stor som Taycan. Nydelige store, krystallklare monitorer. Veldig god plass. Ja, kan ikke sette fingeren på noe. Å vri på startknappen og høre brølet, unner jeg dere alle. Giringen er sømløs, merkes ikke, og E-18 nærmer seg..

Altså, nok en gang: Kickdown, føle nedgiringen, trykket i setet, er ikke like voldsomt som med Taycan-en. Men, her hører du villdyret knurre og brøle. Dette er en enda villere opplevelse. Enda mer kjøreglede. Enda mer bil. Det skal liksom bromme i pottene, føle at stemplene jobber for deg.

For meg, er dette det ultimate. Foreløpig.

Fornuften sier Taycan. Hjertet banker for Panamera. Dere tror det ikke før dere har prøvd. Gjør det, er min anbefaling.

Hilsen fornøyd kunde»

Velkommen til oss for prøvekjøring – uansett hvilken modell du drømmer om, vi har det du ønsker. Kontakt oss på telefon 66 911 911, post@porsche-asker.no eller stikk gjerne innom oss på Billingstadsletta 13, 1396 Billingstad.