Dato: 7. november 2019

– Etter prøveturen var det «done deal»!

Bli bedre kjent med Porsche-entusiast Tore Hoff, og les mer om hans passion for Porsche og hvordan han fant drømmebilen i Canada.

Trebarnsfaren og friluftsmannen fra Sandvika jobber med digitalisering og dataforvaltning, og er stolt eier av en 993 Cabriolet i heloriginal stand – en bil han måtte helt til Canada for å finne.

– Fascinasjonen min for Porsche startet nok etter at jeg leste en artikkel om 911 Turbo i bilmagasinet Road & Track på slutten av 70-tallet. 911 har gjennom årene vært veldig tro mot formen sin og konseptet sitt, noe som gjør at den skiller seg ut fra andre biler på markedet. For meg er 911 selve definisjonen på en sportsbil, sier Tore.

Kjærlighet ved første blikk

Etter å ha vært på jakt etter den perfekte bilen over lengre tid, fant Tore den endelig da han flyttet til Canada i 2012 – en 993 Cabriolet 96-modell i spesialfargen Iris blå, som han kjøpte av en pensjonert jagerflypilot med norske aner. Bilen er den siste oljekjølte Porschen som ble produsert, og har et klassisk, men samtidig moderne uttrykk.

– Det var ikke sånn at jeg var spesielt på utkikk etter en 993 Cabriolet. Det viktigste var å finne en bil som føltes riktig der og da. Jeg hadde vel egentlig lagt Porsche-drømmen litt på vent, men etter en prøvetur med bilen, var jeg solgt. Det var «done deal» med én gang. Det føltes riktig fra første sekund!

Tore meldte seg inn i Porsche Club of America, hvor han ble kjent med mange andre med en passion for Porsche gjennom arrangerte kjøreturer og ulike aktiviteter.

– I Porsche Club of America ble jeg en del av et samfunn med likesinnede som jeg fikk mange nyttige råd av og kunne spørre om hjelp dersom det skjedde noe med bilen min. Selv om jeg har hatt få tekniske problemer med 993-en min, er det likevel kjekt å vite at man har noen å støtte seg til. Folk er alltid interessert i å hjelpe hverandre fordi de føler at de får noe tilbake fra Porsche-samfunnet.

Tok med Porsche-følelsen hjem

Etter tre år i Canada flyttet Tore tilbake til Norge igjen, og bilen var naturligvis med på flyttelasset over dammen.

– Jeg tror jeg betalte rundt 4000 dollar for å få fraktet bilen til Norge, og det var verdt det. Det var ikke en eneste skramme på bilen da den kom frem, og alt ble håndtert veldig profesjonelt. Jeg meldte meg deretter inn i Porsche Club Norge, hvor jeg opplevde det samme gode samholdet som i Canada.

Tore har nå eid bilen i fem år og forteller om den helt spesielle følelsen han får hver gang han setter seg bak rattet i Porschen sin.

– Det å kjøre Porsche gir meg rett og slett en egen helhetsfølelse. Det er akkurat som om jeg kler på meg bilen. Samtidig gir det meg en herlig frihetsfølelse som jeg kan forestille meg ligner mye på den motorsyklister kjenner på. Og så lenge det ikke regner og det er over 10–12 grader i lufta, legger jeg ned taket så fort jeg har mulighet. Det er noe helt spesielt med å kjenne håret blafre i vinden.

– Da jeg skulle til Stavanger i jobbsammenheng i fjor, sa jeg til sjefen at jeg ikke orket å ta den kjedelige flyturen. Jeg ville mye heller ta bilen over fjellet. Med sin unike styrerespons og effektive bremser er det spesielt på Norges svingete og varierte veier at jeg føler Porschen virkelig kommer til sin rett, fortsetter Tore.

Hverdagsdrømmen

Om vinteren får bilen stå «med pysjen på» i garasjen, men i sommerhalvåret bruker Tore 993-en sin som en helt vanlig hverdagsbil. Han forteller at flere snur seg på gaten når han kjører forbi i en bil det ikke finnes så mange av i Norge.

– Fordelen med 911-modellene er at de er veldig lettbrukte. Det er for eksempel ikke noe problem å kjøre 993-en til butikken. Jeg tror det er mange som har en slags respekt for gamle klassikere. Folk slipper deg frem i trafikken, og møter du andre Porsche-førere på veien, er det hilseplikt.

Tore er opptatt av å avlive myten om at alle Porsche-eiere er stinn av penger og kun bryr seg om status.

– Porsche-familien består av folk fra alle samfunnslag. Det er ganske enkelt helt ordinære mennesker som deler samme lidenskap. Porsche er i utgangspunktet naturligvis en dyrere bil enn gjennomsnittet, men for mange har dette vært en drøm lenge, som de kanskje også har brukt lang tid på å realisere, sier Tore.

 

– Følg hjertet!

På spørsmål om Tore kunne ha tenkt seg å prøve en annen Porsche-modell i fremtiden, kommer svaret raskt.

– Jeg har en liten bilmodell av en 964 Turbo stående på skrivebordet mitt på kontoret, så det kunne vært noe. Samtidig sitter det langt inne å bytte ut 993-en min. Og jeg hadde nok ikke hatt tid til å kjøre begge bilene, ler Tore.

Tore vil likevel gjerne komme med en oppfordring til alle dem som lenge har hatt lyst på en Porsche, men som ikke helt makter å ta det siste steget.

– Gjør det! Har du en drøm om å eie en Porsche, bør du gjøre alt du kan for å realisere den. Du må kanskje gjøre noen prioriteringer for å få det til, men det er dumt å gå rundt og ergre seg i etterkant over at man ikke fulgte hjertet.