Dato: 1. desember 2020

Født med bensin i blodet

- Møt Knut Forså. Hodejegeren og Porsche-entusiasten som realiserte drømmen.

Knut Forså kaller seg selv en værflyktning fra Harstad. Han har riktignok levd over halve livet på Østlandet, men dialekten har han beholdt. Om entusiasmen og det gode humøret kommer fra nord vites ikke. Mulig det er den spennende jobben som hodejeger som gjør det. Spesielt med tanke på hvem han rekrutterer for.

«Jeg har hatt gleden av å jobbe med Porsche i mange år og har rekruttert mange av de ansatte som sorterer under Hans Henrik Riddervold, grunnlegger av Autozentrum Sport og drivkraften bak Porsche i Norge. Det er jeg veldig takknemlig over å få gjøre», forteller Knut.

Guttedrømmen

Biler generelt har vært det store så langt tilbake han kan huske, der Porsche var selve drømmebilen.

«Porsche har alltid vært noe helt unikt for meg, det er litt galskap. Jeg var nok født med bensin i årene og tvang faren min til å lære meg å kjøre allerede som 13-åring. Det er kanskje ikke noe jeg bør fortelle om», ler Knut før han fortsetter.
«Den første bilen min kjøpte jeg allerede som 15 – åring. Da hadde drømmen om Porsche festet seg, noe et klipp fra russeavisen få år etterpå beviser. Der står det under mitt bildet – Ønskedrøm – å eie en Porsche».

Med Porsche som mål

Som småbarnspappa forsto han at drømmen kunne la vente på seg. I stedet satt han seg som mål å komme nærmest mulig. Han jobbet som hodejeger, og satte seg som mål å jobbe med Porsche.

«Fra 2009 begynte jeg å mase på Tomm Ingvaldsen, som dengang var styreleder i Porsche Norge. Jeg ga ikke opp og i 2014 fikk jeg lønn for strevet. Det skulle rekrutteres ny administrerende direktør i importørselskapet Autozentrum Sport og jeg fikk oppgaven», forteller Knut.

Satt til veggs av Europasjefen

Europasjefen ønsket et ord med i laget ved valg av ny direktør og ba Hans Henrik Riddervold, kandidaten Morten Scheel og Knut komme til Tyskland for en samtale.

«Felix Bräutigam, sjef for Porsche Europa ville selv treffe kandidaten. I løpet av samtalen vi hadde lurte han på hvilke Porsche jeg kjørte. Jeg kjente at jeg ble helt svett på ryggen og måtte innrømme at jeg ikke hadde noen. Han spurte så om hvilke Porsche jeg hadde kjørt, og ble stram i maska da jeg også der måtte svare “ingen” – stadig mer svett. Så sa han noe som siden skulle bety mye for meg; “hvordan kan du rekruttere for oss, forstå den passion vi ser etter, når du ikke en gang kjenner produktene våre?», forteller Knut.

Dette ble en vekker og siden har dette møtet satt agendaen for hva han ser etter når det rekrutteres. Det er viktig av å ha forståelse og respekt for hva Ferdinand Porsche en gang skapte. Tanken bak og kompromissløsheten i å skape den unike kjøreopplevelsen.

Drømmen som gikk i oppfyllelse

I 2015 hadde øyeblikket kommet og Knut ble den stolte eier av sin første Porsche! Han trekker pusten dypt før han tar oss tilbake til det øyeblikket.

«Det var et magisk øyeblikk – det føltes som noe uoppnåelig, nesten uvirkelig. Jeg kjente meg ydmyk og stolt. Det høres sikkert tullete ut, men siden den gang har jeg en følelse av at “dette fortjener jeg ikke» når jeg setter meg inn i bilen.

Disiplin og lidenskap

«Porsche handler om å realisere en drøm, og det som ligger bak synes jeg er veldig fascinerende. Når jeg prater med mulige kandidater nå, holder det ikke at man vil ha jobben fordi det ligger prestisje i det. Du må ha et genuint driv- du må ville noe».

Knut har snakket seg varm nå, og har mye på hjertet om merket som betyr så mye for han og så mange andre.

«Du vet, det finnes to typer Porsche-eiere – de som lukker døren og starter opp bilen om morgenen, og de som lar den stå åpen når tenningen vris om. Lyden fra kaldstarten på en Porsche, den blir du aldri lei».

Den ultimate kjøreopplevelsen

Det er ingen tvil om at hodejegeren lever etter de samme prinsippene som han søker hos de han rekrutterer. Gjennom årene har han fått en større forståelse for hva denne unike bilen står for, langt fra manges oppfatning;

«Kompromissløsheten og dedikasjonen til de som står bak merket er unik. Alt er gjennomtenkt med et inderlig ønske om å skape den ultimate kjøreopplevelsen. Det er en bil med et unikt, gjenkjennelig design som gir en ekstremt vanedannende følelse».