Dato: 3. februar 2021

Formelen til suksess er kommunikasjon

- Møt Dennis Hauger. Formel 3 føreren som er født med ratt i hendene og pedaler under føttene. Nå er stjerneskuddet på vei med skarpt sikte mot toppen av verdens råeste motorsport.

Vi vet at alle nordmenn er født med ski på beina. Alle, bortsett fra Dennis Hauger. Han kjørte isteden ivrig av gårde på sitt første motoriserte kjøretøy før han knapt kunne gå.
Med en far som allerede var godt forankret i motorsportens verden i form av bakkeløp og rally, var veien videre kort for unge Dennis - som stabbet etter sin far i Formel 1-kjøredressen sin.
Slik det ser ut i dag er han i ferd med å forbigå både sin far og alle andre i Norges langstrakte land. Nå tar han, med lidenskap og talent, sikte mot verdens hardeste, tøffeste og kanskje mest prestisjefulle idrett, Formel 1.

Fant plassen bak rattet, med hendene over hodet

«Jeg satt på min første elektriske lekebil da jeg var ett år gammel. På to års dagen fikk jeg en ATV – da gikk jeg fortsatt med tåteflasken i hånda. Jeg hadde et uhell på et tidspunkt, der firehjulingen veltet. Jeg stappet inn smukken, tørket tårene og krabbet oppå igjen, før jeg hikstende kjørte videre. Jeg ville bare kjøre og jeg ble aldri redd. Som fireåring begynte jeg å kjøre motocross og det var før jeg hadde tatt av støttehjulene på sykkelen min!» forteller Dennis og smiler.

Etter hvert tok karting over og valget ble tatt. Da var Dennis 7 år. Med hendene jublende over hodet på de lange strekkene var det ikke noen tvil om at Dennis hadde funnet sin plass. Og siden da har Dennis aldri sett bakover, med mindre det var på konkurrentene. Gjennom bakspeilene.

Fra 2011 til 2013 var han på pallen i 62 av 70 løp og i løpet av sin første sesong i WSK (World Series Karting) var han på pallen i 13 ut av 14 løp med syv seire totalt. I 2016 ble han den yngste vinneren i historien da han kjørte inn til seier under verdens største nasjonale mesterskap, det tyske gokart mesterskapet.
Selv om alt var moro og Dennis koste seg, foregikk det mer i kulissene på det tidspunktet enn det Dennis visste om.

Takker manager Harald Huysman og pappa Tom Erik

«Pappa og Harald Huysman betyr egentlig alt med tanke på der jeg er i dag og dit jeg håper å komme», forteller Dennis. «Jeg visste jo ikke dette da, men Harald og pappa snakket mye sammen når jeg var liten. Det var lenge før jeg ble kjent med Harald og før han ble min manager. Jeg hadde det bare moro og levde i boblen. Det var først når jeg var rundt 14 år, at jeg fikk litt mer innblikk og skjønte at det kunne bli alvor ut av kjøringen», forteller Dennis.

«Vi tura bare rett inn i F1 paddocken!»

«Første gang jeg møtte Harald var etter at jeg vant World Series Karting. Jeg husker så godt at jeg fikk være med pappa og Harald til Spa (racerbane i Belgia). Jeg ble så satt ut fordi vi tura liksom bare rett inn i F1 paddocken! Jeg tok ikke fem steg før jeg kjente igjen alle førerne og andre store personligheter. Det var da jeg skjønte hvor «inne i dette» Harald var. Han har vært veldig avgjørende for meg», mimrer Dennis.

«Å ha Harald med på reisen og å jobbe med han mot målet, er veldig kult. Mer enn noe annet er han en fantastisk og viktig person som jeg verdsetter. Det har vært godt å ha han med på mange av turene. Han har vel blitt en slags bonusfar for meg!», sier Dennis smilende.

Harald på sin side hadde lenge fulgt med fra sidelinjen og var ikke i tvil om at her var det et fantastisk talent, blant den absolutte sjeldenhet.

«Dennis er et talent helt utenom det vanlige»

Som åtte-åring og yngstemann i feltet, gjorde Dennis mer eller mindre rent bord på gokartløp her hjemme under NM. Da han første gang kjørte i Italia som 10-åring, sjokkerte han teamet ved å umiddelbart sette rekordtider.

Dennis ble raskt en snakkis blant internasjonale talentspeidere og ble tidlig signert som fabrikk-kjører for verdens største gokartfabrikk, CRG. Da han var 14 år signerte han med Red Bull Junior Team, akademi laget til Red Bulls F1 Team.

 «Første gang jeg møtte Dennis slo det meg hvor rolig og moden gutten var, med en positiv sterk og personlighet. Han er utrolig ydmyk og sympatisk, men har et vanvittig «killer instinct» på banen. Man kunne veldig tidlig se at Dennis var et naturlig supertalent helt utenom det vanlige. Dennis har alt som skal til for å kjøre Formel 1. Men, nåløyet er trangt og han trenger all mulig støtte og hjelp på veien»
– Harald Huysman

Med tilretteleggelse fra viktige nøkkelpersoner og sponsorer som familien, Harald Huysman og Red Bull, sammen med ambisjoner og merittene Dennis har oppnådd som unggutt, har han naturlig nok satt seg høye mål for fremtiden. I 2019 signerte han for teamet Hightech med Red Bull i ryggen og håpet var stort for sesongen i Formel 3. Selv om Formel 1 er den ultimate drømmen, er veien dit tøff. Sesongen som skulle ta han ett skritt nærmere, ble alt annet enn det Dennis kunne forutse.

2020 – et skikkelig dritt år

Når Covid-19 pandemien kom, ble plutselig Dennis sittende nesten helt isolert og alene. Ikke fikk han reise hjem og det var svært lite besøk å få. Det var tider der han nesten fikk lyst til å gi opp. Sånn er heldigvis ikke Dennis satt sammen.

«Fjoråret kan vel sies å være den mest frustrerende sesongen i min karriere. Det gikk dårlig helg etter helg og jeg var i ferd med å miste motet helt. I teamet jeg kjørte for (Hightech), måtte jeg endre kjørestil for å tilpasse meg bilen. Det er hundrevis av innstillinger og så mye vinger i en Formel bil og jeg fikk ikke endret den slik jeg ønsket. Selv om jeg gjorde alt jeg kunne for å tilpasse meg, gikk det ikke bedre av den grunn. Jeg kom inn i en ond sirkel. Når jeg på toppen av det hele følte at jeg ikke fikk til noe av det jeg ønsket, føltes alt ganske håpløst», forteller Dennis.

«I never lose. Either I win or I learn»

Etter en test med sitt nye team, Prema, på slutten av sesongen 2020, kom åpenbaringen for Dennis. En hel sesong med motgang gjorde at han gradvis tapte selvtilliten. Plutselig kjørte han inn til beste tid og forvirringen var komplett.

«Fra å ikke sette en ordentlig god runde en hel sesong, endte jeg plutselig helt i andre enden av skalaen. Det gjorde meg nesten mer forvirret. Jeg ble lettet, men også skuffet over at en hel sesong var borte. Jeg tenkte: Hva søren skjedde nå liksom? Har jeg hatt dette i meg hele tiden?! Ingen skjønte noe som helst, meg selv inkludert», forteller Dennis videre.

«Jeg er veldig positiv til sesongen som kommer»

«Med Prema får jeg ta del i det tekniske oppsettet av bilen min. Vi tilpasser bilen til min kjørestil. Det er nok derfor jeg også kjørte så bra på testen. Jeg er veldig positiv til sesongen som kommer» smiler Dennis entusiastisk.

Dennis er ung, men har modne refleksjoner til tross for sine 17 år. Selv om selvtilliten fikk en hard knekk, ser han fremover og er klar for å bygge seg opp igjen. Han forteller at han har hatt mye fokus på å legge skuffelsen «2020» bak seg. Det blir man nødt til i denne sporten som går så fort og hvor marginene til enhver tid kan avgjøre ens skjebne.

«På hjelmen min står det «I never lose. Either I win or I learn» – det er et godt motto å leve etter», forteller Dennis.

Kommunikasjon er ALT

Netflix har de siste årene boostet interessen for Formel 1 over hele verden. Gjennom serien «Drive to Survive» får man et innblikk i motorsportens mest prestisjetunge idrett. Man blir bedre kjent med førerne, teamene og alle menneskene rundt sirkuset. Man får innblikk i politikken som styrer og pengene som er i omløp – i det som sannsynligvis er den dyreste sporten i verden.
Men, det som kanskje ikke kommer frem tydelig nok, er alt som foregår bak fasaden.

«Jeg tror svært få vet hvor mange timer man bruker på å analysere data eller hvor mye tid som går med til forberedelser.»

«Det som ikke kommer så godt frem i serien er samspillet mellom sjefer, førere, ingeniører, mekanikere og resten av teamet som er så enormt avgjørende for resultatene. Jeg tror svært få vet hvor mange timer man bruker på å analysere data eller hvor mye tid som går med til forberedelser. Det er alt som leder opp til det ene løpet. Alle avgjørelsene som tas, alle valg og justeringer. De små delene som byttes ut eller vinklene som spisses. Biler som skal tilpasses hver enkelt utøver», forteller Dennis engasjert.

«På toppen av det hele skal du holde grensevekten din og være trent nok til å tåle 200 kilo på hvert bein i ett bremsetrykk. Alt dette for å spare fuel eller litt dekk, som til syvende og sist kan tjene inn noen hundredeler. Dette er bare en liten del og noe føreren ikke lenger kan gjøre noe med når de fem røde lysene slukker»

Porsche Cup vs. Formel 1

I 2020 ble Dennis invitert av Porsche Sverige til å kjøre gjestebilen i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Godt teamet opp med prins Carl Philip av Sverige.

«Det var sinnsykt gøy å kjøre den bilen og ikke minst å kjøre med prins Carl Philip som er en utrolig sympatisk og hyggelig gutt», forteller Dennis ivrig. Teamkameratene deltok i 4 løp og Dennis kjørte inn til henholdsvis en 3., 3., 5. og 2. plass.

«Det er så store forskjeller mellom Porschen og Formel-bilen. Vekten er vel den største ulikheten jeg kan komme på. Jeg måtte jobbe mye med vektfordelingen under kjøring, det er ikke like mye downforce (marktrykk) som i en Formel-bil. Også kan Porschen ta curbs mye bedre enn en Formel-bil da. Det var veldig gøy og en kul erfaring. Jeg gleder meg til å gjøre det igjen til høsten!», sier Dennis entusiastisk.

Drømmer om Porsche – når han får lappen

På spørsmål om hva som er drømmebilen utbryter Dennis: «Jeg har ikke sånn kjempehøy standard, bare jeg kommer meg fremover så er jeg happy», ler han. «Men, hvis jeg måtte velge så står Taycan Turbo S høyt på listen. Den overrasket meg, den gikk utrolig bra og var så fin og myk å kjøre. Ikke minst overrasket den med hvor mye akselerasjon det var. I alle fall til å være en veibil OG el», og legger til: «Hvis ikke Taycan, tar jeg en GT2RS!», ler han.

Når vi tar farvel med Dennis, reiser han hjem til familien på Aurskog. Der skal han koble av og tilbringe noen dager med venner. I slutten av mars skal han kjøre opp og forhåpentlig får han endelig lappen.

Aller først venter noen uker i Italia og Spania med sitt nye team, med testing, simulator trening og data som skal analyseres for sesongen som kommer. Og som forhåpentligvis vil ta han enda et steg nærmere drømmen om Formel 1.

Alle vi i Porsche Center Asker & Bærum ønsker deg lykke til denne kommende sesongen. Vi heier på deg Dennis!


Dennis´ Porsche Carrera Cup-bil står i i disse dager utstilt i vårt showroom. Kom gjerne innom og ta en titt og prøvesitt!

Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool, Kyle Meyr og Micke Fransson (Carrera Cup)


Red Bull har vært sponsor for Dennis hele veien og har hatt klokketro. De støtter Dennis videre i drømmen – noe man er helt avhengig av for å lykkes.

Se dokumentar og les mer om meritter på Redbull.com:

https://www.redbull.com/no-no/athlete/dennis-hauger

Se intervju og reportasje av Dennis på NRK Sportsrevyen (Vist 31.01.2021)

https://tv.nrk.no/se?v=MSPO10013121&t=684s

Madeleine Lundberg

Front Desk Manager & Digital Ekspert