Dato: 9. november 2019

Garanterer lykkerus!

Møt menneskene bak Passion for Porsche: Fredrik Bergsaker, Business Controller

Da Fredrik Bergsaker var 19 år og fikk sin første fulltidsjobb, spinket og sparte han helt til han fikk råd til en brukt Porsche 924 S. Siden den gang har han utvidet samlingen med en klassisk 911 – og kapret drømmejobben som Business Controller ved Porsche Center Asker & Bærum.

«Det første jeg gjorde etter å ha kjøpt min første Porsche, var å sette meg bak rattet og kjøre til bestekompisen min i Bergen. Rett ut på langtur», ler Fredrik.

11 år etter at han kjøpte seg en 924 S, står den fortsatt i oppkjørselen og for ikke lenge siden var det en som banket på døra og lurte på om han kunne få kjøpe den.

«Men det er uaktuelt å selge. Jeg er stadig ute og kjører den, og det er like moro nå som det var da jeg var 19. Jeg klarer rett og slett ikke kvitte meg med den»

Med bil i blodet

Fredrik vokste opp i en familie der det nærmest var umulig å ikke bli bilinteressert. Første gang han fikk sitte på i en Porsche, var det fremdeles lenge til han selv kunne sette seg bak rattet.

«Både broren min og jeg har alltid vært opptatt av å kunne alle bilmerker og modeller. Vi vokste opp med en far som hadde engelske biler som hobby og med to bilgale onkler. Den ene har en forkjærlighet for Italia , men for den andre er det bare Porsche det går i», forteller Fredrik.

«Jeg husker første gangen han tok meg med i en Porsche 944. Følelsen jeg fikk da, er nok mye av grunnen til at jeg forelsket meg i Porsche. Den turen var sannsynligvis også medvirkende til at jeg kjøpte meg en 924 S som ikke er helt ulik 944. Nå har jeg en 911 også og det er fremdeles de samme følelsene. Det er lyden, hvor tight girkassa er, mekanikken…  Jeg føler at bilen syns det er herlig å bli brukt. Det er en opplevelse jeg ikke har hatt i noen andre biler», sier Fredrik.

De siste årene har både Fredrik og kona kjørt en 911 til og fra jobb, og han tror kona også er i ferd med å bli Porsche-fan.

«Tidligere hadde vi en relativt ny BMW med fem dører og ryggesensor, men for å sitere kona så er det enklere å kjøre forbi med den vi har nå. 911 fungerer faktisk helt ypperlig som hverdagsbil. Hun var nok litt skeptisk i starten, men legger ikke skjul på at hun syns det er ganske kult nå», sier Fredrik.

Garanterer lykkerus på det nye Porsche Centeret

«Jeg har jobbet som økonom i byggebransjen i flere år, så det blir spennende med noe helt nytt. Samtidig er Porsche noe jeg har hatt et tett forhold til hele livet. Jeg får kommentarer fra kompiser og tidligere kolleger hver eneste dag om hvor heldig jeg er som har fått denne jobben, og det tar jeg som et veldig godt tegn», sier Fredrik.

I tillegg gleder Fredrik seg veldig til å få enda tettere kontakt med Porsche-miljøet i Norge.

«Det er så hyggelig og åpent. Det er et miljø hvor folk kommer bort og sier «kul bil!» og hvor terskelen for å slå av en prat er lav. Det er rett og slett helt unikt».

I tillegg har han enda en grunn til at han gleder seg til jobben i Porsche:

«Jeg har alltid følt at dagen blir bra når jeg ser eller hører kule biler på vei til jobb. Så nå når jeg skal omgi meg med verdens kuleste biler hver eneste dag, kan det jo ikke bli annet enn lykkerus på Billingstad!»

Fredrik Bergsaker

Business Controller