Dato: 9. november 2019

Guttedrømmen er i boks

Møt menneskene bak Passion for Porsche: Ole Morten Seville, Salgssjef brukte biler.

Da Ole Morten Seville var liten gutt drømte han om å eie en Porsche. I dag har han ikke bare eid én, men hele tolv ulike Porscher, jobbet fem år for Porsche Center Oslo og har nå kapret stillingen som Salgssjef for brukte biler ved det nye Porsche Centeret i Asker & Bærum. Snakk om å ha oppfylt guttedrømmen!

«Da jeg var liten hadde jeg plakater av Porsche-biler på veggene, så lidenskapen går langt tilbake», sier Ole Morten. I 2013 fikk han sin første Porsche – en eldre 911, en 964 – og siden den tid har det gått slag i slag.

«Til sammen har jeg eid tolv Porscher, men drømmemodellen, en 911 GT2 eller 3, har jeg fortsatt til gode å eie. Det er helt klart den ultimate kjøremaskinen, både til bane og hverdagslige turer», forklarer han.

Et helt liv med Porsche-kunnskap

Etter mange år i bilbransjen og et helt liv som Porsche-interessert, sitter Ole Morten på mye kunnskap både om Porsche og bilsalg.

«For å lykkes som selger i bilbransjen må du generelt være flink til å prate med mennesker. Du må kunne lytte og analysere ulike kunders behov, for ikke alle vet hva de vil ha – bortsett fra de som skal ha Porsche da», sier Ole Morten. Han forklarer at Porsche-kundene som oftest har sterke preferanser og mye kunnskap. Så for å kunne tilby god veiledning, er det avgjørende å kunne veldig mye om de ulike modellene.

«Jeg vil si jeg har tilegnet meg mye kunnskap opp igjennom årene, men jeg lærer stadig noe nytt, man er aldri utlært. Det er en av tingene som gjør jobben så utrolig spennende. Og ikke minst at jeg stadig treffer nye mennesker som jeg stifter langvarige relasjoner med».

En helt uslåelig merkevare

Produktene, historien, engasjementet og miljøet rundt Porsche gjør det til en unik merkevare som Ole Morten er stolt over å jobbe med.

«I Norge er det massevis av Porsche-entusiaster som møtes på bilbaner, som drar på lange kjøreturer og som generelt kommer sammen og deler denne store lidenskapen. Det vil jeg si er noe helt unikt for Porsche-folk», forklarer han.

«I miljøet er det også to ulike grupper, eller retninger. Det er de som liker de eldre bilene med luftavkjølt motor og de som vil ha de nyere bilene med vannavkjøling. Det er sånne detaljer som vi entusiaster bryr oss mye om», ler Ole Morten.

«Det finnes ikke gamle Porscher, bare nye eiere»

Porsche er stort også på bruktbilmarkedet. Faktisk selges det flere brukte enn nye Porscher, så Ole Morten vil få hendene fulle – både som selger og som leder for avdelingen for brukte biler ved Porsche Center Asker & Bærum.

«Definisjonen av «bruktbil» er bred. Man kan få en brukt, klassisk Porsche som nesten ikke har blitt kjørt eller en som har blitt kjørt hver eneste dag i flere tiår», forklarer Ole Morten, men legger også til at den mest solgte, brukte Porschen i Norge idag er Porsche Cayenne.

Selv om Ole Morten har jobbet som salgssjef for Porsche før, ser han veldig frem til å ta fatt på arbeidet ved det splitter nye Porsche centeret.

«Jeg gleder meg til flere ting, men spesielt til å jobbe med mine nye kollegaer og til å være med på reisen med det mye etterlengtede centeret i Asker og Bærum. Det blir lagt stor vekt på at centeret skal være et sted for både «gamle» og unge Porsche entusiaster, men også et sted for de som drømmer.»

Ole Morten Seville

Selger brukte biler