Dato: 22. januar 2021

Jakten på hestekreftene

- Møt menneskene bak Passion for Porsche: Espen Eng, Selger i Porsche Center Asker & Bærum.

Når du kommer inn på Porsche Center Asker og Bærum kan du være sikker på at Espen Eng kommer deg i møte med et stort smil. Espen har Passion for Porsche og ikke minst for bilene han omringer seg med på avdelingen for brukte biler. I følge Espen selv ble han ikke født med denne passion, derimot er det er et kjærlighetsforhold som har utviklet seg over tid.

«Min Passion for Porsche var ikke iboende i meg slik man ofte hører andre snakke om, selv om bil alltid vært en interesse,» forteller Espen med et smil. «Jeg vokste opp i Rakkestad, bare 15 minutter fra Rudskogen og der har jeg tilbrakt mange timer. Motorsport har jeg alltid interessert meg for og min første bil var en Golf GTI, så kall meg gjerne en råner!» ler Espen, selv om den perioden kun varte i en kort periode av hans ungdomstid.

Til Oslo for å jakte bildrømmen

«Da jeg var 23 år kjørte jeg min rustne Opel Combo til Oslo og tok bilselger utdannelsen igjennom Bilakademiet. Et kurs som varte i tre måneder. Jeg startet i Toyota da jeg var 24 år før jeg gikk videre til Bertel O. Steen som selger for Mercedes. Deretter gikk turen innom Aftenposten et års tid, for jeg returnerte til bilbransjen og ble ansatt i Bavaria. Det var et enkelt valg,» forklarer Espen, det var bilsalg han brant for og målet var premium-segmentet. «Jeg ville ha mer hestekrefter, for å si det sånn!»

I Bavaria jobbet Espen inntil han fikk en telefon med tilbudet om drømmejobben i Porsche. I Espens hode var det ingen tvil om hva han ville, så han takket ja og startet jobben som selger av brukte biler på Porsche Center Oslo i 2017. Der ble han inntil ferden brakte han til Porsche Center Asker og Bærum.

«Kundene er min passion»

Når det gjelder utviklingen av Passion for Porsche forklarer Espen det som et kjærlighetsforhold som først tok av den dagen han startet å jobbe med Porsche.

«Det traff meg som en kule når jeg først startet i jobben, det var da jeg virkelig forsto hva Porsche faktisk står for. Det er selvsagt Porsches utseende og former, lyd, kjøreegenskaper og ytelse, men Porsche har også noe som svært få andre, store bilmerker har – historien bak. Sist men ikke minst, det som nok betyr mest av alt for meg er kundene som kjøper bilene», sier Espen og fortsetter: «Jeg er jo en person som elsker kontakten jeg får med kundene og du kan være sikker på at du alltid får tak i meg. Det er god service for meg,» forteller Espen bestemt.

«Jeg digger forhandlingsbiten ved salget av brukte biler. Det er en omfattende prosess som jeg elsker. For eksempel det å finne biler som kunder leter etter, jeg bare elsker den jakta! Og så er det jo noe som heter at det finnes jo ikke brukte Porscher, bare nye eiere,» sier Espen med et lurt smil.

Porsche fungerer året rundt

«Min favorittbil er 911.997 GTS, en bil som det finnes veldig få av, med 408 hk. Det er i grunn den bilen jeg drømmer om å en gang eie. Den er rett og slett helt rått satt opp!», sier Espen entusiastisk.

«En av de kuleste tingene med Porsche er at dette er biler som kan kjøres hele året, på alt slags føre. Spiller ingen rolle hva du driver med eller hvor du skal, disse sportsbilene tar deg hvor som helst – uansett om du skal kjøre Norge rundt på sommerferie eller skal opp og ned til hytta på vinterfjellet,» utbryter Espen, før telefonen hans ringer og vi avslutter praten. Her er det nemlig kundene som prioriteres.

Espen Eng

Selger brukte biler