Dato: 8. mai 2020

Kun det beste er godt nok

Møt menneskene bak Passion for Porsche: Steven Foxall, Servicetekniker i Porsche Center Asker & Bærum.

Steven Foxall vokste opp i den lille byen Redditch utenfor Birmingham, der hans far jobbet med biler. Det var helt naturlig for Steven å tilbringe dagene på verkstedet hans og da han også ble introdusert for Goodwood Festival of Speed, med alt som en bilentusiast kan drømme om, er det kanskje ikke så rart at Steven i dag har bil som sin største passion.

Da Steven var 12 år dro far og sønn til den velkjente Goodwood Festival of Speed for første gang. Det var der han virkelig fikk øynene opp for Porsche – i form av en 935. Den hadde lyden og formene, bredden over hoftene og en gigantisk vinge.

«Det var en magisk opplevelse og det glemmer jeg aldri! Vi lette etter den bilen etterpå, jeg ønsket så fælt å ta et bilde med den. Vi fant den ikke den dagen, men jeg ble helt besatt av de andre Porschene som sto parkert over alt. Jeg var den typiske gutten med plakater av Porsche på veggen, jeg hadde en stor en over sengen – en rød 964 RS».

«Jeg forstår jo nå, hvorfor man får en særskilt interesse for Porsche. Vi snakker mye om formene som er så gjenkjennelige. Bare legg merke til et lite barn som tegner en sportsbil eller en racingbil – de ligner stort sett alltid en Porsche! Den har umiskjennelige, ikoniske former – og de går igjen i hver generasjon», forteller Steven ivrig.

«Du skal ikke bare leve opp til forventningene, du skal overgå de!»

Steven var ikke mer enn 18 år da han startet i lære hos Volkswagen. Der var han i tre år og ble årets lærling året han fullførte. Han jobbet deretter en kort periode i Audi, før han kapret drømmejobben hos Porsche i en alder av 21 år.

«Det jeg elsker med Porsche er først og fremst brandet som står for kvalitet i absolutt alle ledd. Porsches historie er så sterkt knyttet opp mot følelser. Å representere Porsche gjør meg stolt hver eneste dag og jeg elsker å kunne overgå kundenes forventninger til service», forteller Steven.

Siden Steven startet sin karriere i Porsche kan han nå, etter grundig opplæring og skolering, tituleres «Silver Technician». Målet om «Gold Technician» oppnås forhåpentlig om ikke altfor lenge. Merittene stopper ikke der. To år på rad kom han på henholdsvis andre plass det ene året før han stakk av med seieren året etter i den britiske, internkonkurransen i Porsche som «Elite Technician», der han slo alle teknikere i hele landet.

«I 2018 trengte jeg en forandring, så jeg pakket sakene og tok en jobb i Tesla her i Norge. Jeg kjente ingen, men tenkte det kunne by på nye utfordringer og læring», forteller Steven som vi etterhvert har blitt kjent med som en meget sympatisk eventyrer. «Jeg merket fort at jeg savnet livet i Porsche, så jeg var kjapt ute med å søke på jobben her på Porsche Center Asker & Bærum.»

Er du vår nye servicetekniker? Les mer her.

«Min drive ligger i problemløsning»

Steven forklarer sin passion for sin jobb som todelt. På den ene siden har du problemløsningen – han elsker utfordringer. På den andre har du aspektet av å diagnostisere et problem. Det er utfordrende for hjernen og det er viktig for trivsel og motivasjon.

«Man kan selvsagt jobbe robotisk på en bil og gjøre det samme dag ut og inn – men det er når du virkelig bryr deg om jobben din, at man ikke overser ting, glemmer eller gjør feil», fortsetter han engasjert. «Du skal ikke merke at jeg har vært i bilen din rett og slett. Ting skal bare fungere og du skal være sikker på at alt er gjort for å unngå retur til verkstedet. Det gjelder uansett om det er en skade som skal rettes eller om det er en enkel servicetime. Så lenge din bil er på min bukk, så kan du være sikker på at den får den behandlingen den fortjener. Jeg tar vare på den som om den er min egen».

Passion for Porsche

I Stevens øyne oppstår Passion for Porsche på grunn av 70 år gammel historie, dype røtter i motorsport og det tidløse designet. Porsche er et brand som ikke skiller mellom bakgrunn, økonomi, alder eller status. Alle har samme mulighet til å drømme, slik som Steven selv gjorde. Nå er drømmen endelig oppfylt.

«Jeg begynte å drømme om en 964 og den drømmen har levd med meg hele veien siden jeg var 17. Jeg har aldri gitt opp drømmen, selv om jobb, livssituasjon og økonomi ikke har tillatt det før nå. I dag eier jeg en vakker 964 i Guards Red og den skal virkelig få strekke på bena med meg. Jeg gleder meg til sommeren som kommer, da skal vi endelig ut på eventyr!»

Steven er aktiv på sosiale medier, spesielt på Instagram og legger ofte ut bilder både fra sine eventyr og inne fra verkstedet. Følg han gjerne HER