Dato: 26. februar 2021

Med passion for de gode kundeopplevelsene

- Bli kjent med Ivar Brath Lien. Daglig Leder ved Porsche Center Asker & Bærum.

Som ny daglig leder ved Porsche Center Asker & Bærum, er Ivar sterkt motivert til å bygge videre på den allerede godt forankrede visjonen om å drive et opplevelsessenter. Et sted der Porsche og interesse for bil står i fokus. Er det noe Ivar brenner for, så er det gode kundeopplevelser og de gode historiene som treffer på et annet nivå enn bare kjøp og salg.

Porsche – det ultimate bilmerket

Ivar Brath Lien er oppvokst i Skien. Som ungdom husker han byen som liten, med fremtredende jantelov. Det var ingen som skulle kjøre flashy biler og faren, som var overlege kjørte en Opel Ascona. Naboen, også overlege på det lokale sykehuset, kjørte Lada.

Så, en vakker dag på 90-tallet bygde det seg opp et mekka for alle sulteforede bilentusiaster og drømmere. Ut av ingenting kom Gisle Valen og bygde opp Autostrada. Vips så hadde ungdommene luksusbiler å sikle på igjennom vinduene.

«Det var frustrerende å aldri ha noen kule biler i området å se på. Så når Gisle åpnet Autostrada, så var det som om drømmene mine gikk i oppfyllelse. De har gjort en fantastisk jobb og det ble umiddelbart et fast møtepunkt for kompisene mine og meg», forteller Ivar.

Autostrada startet også med eventer hvor hvem som helst kunne komme og teste bilene. Det var her Ivar fikk sitt første møte med Porsche.

«Jeg husker det som om det var i går. Jeg fikk endelig prøvekjøre Porsche, det ultimate bilmerket. Den første jeg prøvde var en Boxster. Da var jeg 25 år. Lyden fra den midtmonterte boxer-motoren glemmer jeg aldri, den malte seg rett inn i sjela!»

«Jeg drives av å skape fantastiske kundeopplevelser»

Etter endt skolegang flyttet Ivar til Oslo for å studere statsvitenskap og sosialøkonomi, samtidig som han var politisk aktiv. Ferden gikk etterhvert videre til Slependen, der han startet jobben på Ikea i 1996 og politikkens kall ble lagt på hylla, og etter hvert også de samfunnsfaglige studiene.

«På Ikea fikk jeg interessen for den type jobb som driver meg i dag. Butikkdrift, vareflyt og det å jobbe tett på kunder, det er der min passion ligger. Jeg jobbet på Ikea Slependen i noen år, før jeg ble med til Furuset, da det nye varehuset åpnet der. Jeg gikk gradene og endte som frontlinemanager i en alder av 25 år med ansvar for over 100 ansatte. Slik begynte en etterhvert lang fartstid med ledelse, rekruttering og salg».

Lidenskapen for fantastiske kundeopplevelser dukket for alvor opp da han tok over som daglig leder ved Rimi på Besserud i Holmenkollen. Dette var på en tid der strategiene stort sett kun var bygget på priser og priskrigen mellom kjedene, noe Ivar ønsket å endre på.

«Jeg følte det var alt for mye fokus på priser og lite fokus på kundereisen. Den gode kundeopplevelsen får man ikke automatisk, og den handler lite om pris. Så vi begynte med små ting som å servere kundene ferskbrygget kaffe. Sammen med fokus på å skape et sted der kundene synes det var hyggelig å handle, klarte vi å bygge et miljø og et sted med lojale kunder», mimrer Ivar.

Passion for lyd, bilde – og bil

Da tilbudet om jobb i HiFi Klubben kom, var ikke Ivar i tvil om hva han ville gjøre videre. Det har så resultert i 15 år med lyd, bilde og utviklingen av de kundeopplevelsene han hele tiden hadde visjoner om. De siste 9 årene med tittelen Country Manager og ansvaret for landets 26 butikker.

«Det som er kult med HiFi Klubben er at de skal være best på kvalitet og value for money, men ikke rope om lavest mulig pris. Dét og å levere de gode kundeopplevelsene. HiFi Klubben og Porsche er to merkevarer som bygger på de samme prinsippene. Kunden må prøve produktene for å forstå poenget. Når de har lyttet på høyttalerne, eller prøvekjørt bilen, så ser de lyset. Grunnleggeren av HiFi Klubben sa: «Jeg fant ikke det lydanlegget jeg lette etter, så jeg bestemte meg for å lage mitt eget, fordi jeg ville ha bedre lyd». Mer eller mindre det samme sa Ferry Porsche om bil, som ledet til at Porsche begynte å lage egne biler».

Her trekker Ivar frem parallellene med Porsche og ikke minst det som er bygd opp hos Porsche Center Asker & Bærum til dags dato.

«Jeg ser frem til å bringe det videre og ikke minst ta det enda et hakk opp – alltid gi det lille ekstra som kunden kanskje ikke hadde forventet. Dét er kundeservice i verdensklasse, etter min mening».

187 runder på «Ringen»

Ivars interesse for motorsport har fulgt han hele livet og når han ble «voksen», begynte kompisgjengen å dra på Formel 1 turer. Dette gjorde de tre år på rad før idéen kom om å selv ta styringen. Valget var lett, og destinasjonen ble satt; Nürburgring Nordschleife.

«Det er et fantastisk sted å være og en utrolig bane med over 200 svinger som går opp og ned. Én ting er G krefter sideveis, men på Ringen er det steder der du, med fart nok, faktisk hopper og får luft under hjulene! Andre steder er det motsatt. For eksempel i en sving som heter Fuchsröhre, der du kommer ned i en dal med knekk til venstre. Har man ikke har prøvd det før, vil man helst gå av gassen i en sånn sving. Men, med erfaring, lærer du at her er det så mye kompresjon at du kan kjøre igjennom svingen i 230 kilometer i timen om du tør. Det var noe jeg lærte etter hvert, det er en helt sinnssyk opplevelse», forklarer Ivar entusiastisk.

Det er lett å skjønne at vi her har en mann som elsker å kjøre bil og som ikke er redd for å klemme gassen i bånn. Nå er målet å sette ny rundetid i en Porsche – den ultimate kjøremaskinen. Men først er fokuset lagt på lanseringen av Taycan Cross Turismo.

«Den bilen blir helt rå. Den er som skapt for nordmenn, med plass til hele familien, rekkevidde nok til å komme helt frem til hytta og ikke minst – umiskjennelig Porsche. Det er bare å glede seg!»

Taycan Cross Turismo får sin verdenspremiere digitalt den 4. mars og du kan se det hele live her ➡️ newstv.porsche.com

Biljournalistenes førsteinntrykk

I forbindelse med en testturné som har pågått de siste månedene, fikk noen heldige journalister prøvekjøre en prototype av Taycan Cross Turismo i Hemsedal tidligere i vinter, hvor bilen ble testet på snødekte vinterveier med temperaturer ned til -34 ℃. Prøvekjøringen var ikke en  fullverdig test, ettersom bilen var en preproduksjon og ikke et ferdig eksemplar, men under kan du lese om deres førsteinntrykk av Taycan Cross Turismo.

Vil du lese mer? Sjekk linker under!

Finansavisen Motor ➡️ Klikk HER

Elbil 24 ➡️ Klikk HER

Har du spørsmål eller ønsker du å bli kontaktet for å bestille din helt egne Cross Turismo (eller andre biler!), send en e-post til post@porsche-asker.no. Ellers kan du når som helst ringe på 66 911 911.

Ivar Brath Lien

Daglig Leder