Dato: 10. september 2019

Passion For Porsche – Hvorfor bruser det litt ekstra i blodet?

911 er den mest ikoniske sportsbilen gjennom tidene, og den åpenbare grunnen til at så mange bilentusiaster har hatt en passion for Porsche siden 60-tallet. Men hvor kommer tiltrekningen fra? Og hvorfor har så mange en helt egen Porsche-historie?

Hva er det som er så spesielt med å sitte bak rattet i en Porsche 911? Er det å kjenne lukten av de eksklusive skinnsetene, la fingrene gli over kvalitetsmaterialene på dashbordet, føle den rå lyden fra den kraftige boksermotoren flomme gjennom kroppen idet du vrir om tenningen og å nikke anerkjennende til den superpresise responsen når du trykker inn gasspedalen? Legger du sammen alt dette med den ikoniske Porsche-logoen lysende mot deg på rattet, er det ikke rart at hårene reiser seg på armen.

Tro mot røttene – og drømmen

Suksesshistorien 911 startet i 1963, med et ønske om å videreutvikle Porsche 356. Mannen bak designet het Ferdinand «Ferry» Porsche, og var sønnen til selskapets grunnlegger, Ferdinand Porsche senior. Filosofien var like enkel som den var genial: Bilen skulle ha motoren montert bak, to forseter, to bakseter, bagasjerom foran og muligheten til å legge ned setene for ekstra bagasjeplass. Som sagt, så gjort – en klassiker var født.

«Jeg klarte ikke å finne drømmebilen noe sted, så jeg bygde den selv.»
– Ferry Porsche

Selv om det var Ferry som gjorde drømmen til virkelighet første gang, er det mange som regner sønnen hans, Butzi Porsche, som mesterhjernen bak den tidløse 911-profilen – en form som er mer eller mindre uendret frem til i dag. Kanskje er det nettopp dette som også er noe av grunnen til at 911 er så populær blant dagens bilentusiaster. I en tid der hyppige designutskiftninger blant bilprodusentene virker å være standarden, lar nok mange seg fascinere av 911s evne til å holde seg tro mot sine røtter og tradisjoner. Det er dette som skaper ikonet Porsche.

Den helt spesielle følelsen

Barndomsdrømmen. Å sette seg inn i en 911 og bare kjøre dit veien fører deg. Bak rattet i en Porsche 911 er selve turen et mål i seg selv, og du tar gjerne den lille ekstra omveien – bare for å nyte kjøreopplevelsen.

«Å endre ting er enkelt. Å forbedre ting er langt vanskeligere.»
– Ferdinand Porsche Sr.

En annen grunn til at vi har en så sterk passion for 911, er Porsches helt egne evne til å finne nye måter å forbedre bilene på for hver nye modell de lanserer. Mange Porsche-eiere har kanskje tenkt «Hvordan kan den neste modellen være bedre, når den forrige modellen allerede var perfekt?» Likevel er det tusenvis av Porsche-entusiaster over hele verden som venter i spenning når en ny modell skal avdukes, og de blir sjelden skuffet.

Uansett om det er nye eller gamle biler, er Porsche-følelsen noe helt spesielt. Glenn Steiner, sjefen for det nye centeret Porsche Center Asker og Bærum, ble betatt av Porsche allerede som 6-åring. Både minnet om akkurat den følelsen og drømmen om at han en dag skal eie en sølvblank Porsche 911 fra året han er født, er like sterk den dag i dag.

Disse følelsene skal vi dele med deg her på vår nye hjemmeside, passionforporsche.no. Vi skal fortelle historiene til de mange som lever og ånder for Porsche, de som skal jobbe på centeret og vi skal la deg ta del i vårt indre liv. Vi vil dele vår kunnskap om Porsche, gi noen gode tips og kanskje inspirere. Og til sist ønsker vi å dele vår entusiasme og spre vår passion.

Husker du første gangen du opplevde Porsche-følelsen? Hvordan motoren føltes helt inn i brystet? Hvordan den så ut, eller hvordan folk snakket om den? Hva er din Porsche-historie? Send den gjerne til post@porsche-asker.no og kanskje vi kan dele din historie også?

Hilsen alle oss i Porsche Center Asker & Bærum