Dato: 9. november 2019

Porschedrømmen handler om mer enn bare status

Møt menneskene bak Passion for Porsche: Espen Knudsen, salgssjef for nye biler ved Porsche Center Asker og Bærum

Selv om vår egen salgssjef for nye biler, Espen Knudsen, vokste opp i en BMW-familie, var det likevel alltid Porsche 911 som fikk hjertet til å slå litt raskere. Han tror Porsche-entusiaster tenker annerledes enn andre bilentusiaster, og at det først og fremst er lidenskapen som styrer dem.

«Jeg fikk prøve en 911 i 1992, som den gangen var noen år gammel. Jeg husker at jeg kjente hvor tøft og rått alt sammen var. Pedaler, gir og bremser bråkte. Alt var liksom så «baneaktig». Det tror jeg var første gangen jeg tenkte: «Én eller annen gang, skal jeg også ha en Porsche».

Espen Knudsen har akkurat satt seg inn i en splitter ny Macan og går igjennom gamle minner på jakt etter øyeblikket da Porsche-lidenskapen satt inn for alvor.

«Det er vanskelig å sette fingeren på en spesiell episode som utløste det hele. Jeg vet bare at når jeg ser en 911, så skjer det noe i kroppen – det er akkurat som å bli betatt.

12 år med BMW – men Porsche var drømmen

Det er ikke vanskelig å se at Espen nyter sin nye jobb som Salgssjef for nye biler ved Porsche Center Asker & Bærum. Men selv om Porsche alltid har vært en drøm, var det ikke opplagt at det skulle bli jobben hans.

«Jeg har vært i BMW i nesten 12 år, og faren min jobbet i BMW fra 1968, så du kan trygt si at BMW har vært en stor del av familien. Men da Glenn (Steiner, tidligere daglig leder) kontaktet meg og lurte på om jeg ville være med på å starte opp Porsche Center Asker & Bærum, var valget enkelt», sier Espen.

«Skal jeg være helt ærlig, så ville jeg ikke gått til noen andre bilmerker enn Porsche. Jeg har alltid sett på Porsche som et steg opp», sier Espen.

Porsche-entusiaster er annerledes

Frem mot åpningen av det nye Porsche Centeret på Billingstad, har Espen hatt base i showroomet på Sandvika Storsenter. Allerede der har han lagt merke til at kundene og de som er interesserte skiller seg fra det han er vant til.

«Porsche-gjestene er mer avbalanserte. I tillegg er de tryggere på produktet. Hos andre bilmerker tror jeg flere er opptatt av status og hva de har råd til. Med Porsche tror jeg drømmen sitter dypere – det handler mer om «passion». Jeg tror ikke folk med en Porsche-drøm tenker at dette er noe de ikke har råd til, for så å slå det fra seg. De setter seg heller et mål og en dato – om 15 år, 18. mars, så skal jeg kjøpe meg en Porsche».

Espen selv har ikke satt noen dato for når han skal gå til innkjøp av drømmebilen, men det er ingen tvil om hva det kommer til å bli.

«Jeg vet at jeg kommer til å ende opp med en 911 en gang i fremtiden. Det eneste jeg ikke vet sikkert, er hvilken årgang det blir – for det kan jo hende at akkurat den årgangen ikke finnes ennå. Alle årgangene har noe spesielt ved seg», sier Espen.

En ny generasjon 911

Under avdukningen av den nye generasjon 911 i mars i år var Espen selvsagt til stede.

«911 er Porsches DNA – det er det som er Porsche. Den har vært et ikon helt siden 1963, og selv om designet alltid ivaretas med stø hånd, utvikles det samtidig på en fantastisk måte for hver generasjon.

992 er den første generasjonen med ulik hjuldimensjon på for- og bakaksel, med standard 21-tommer bak og standard 20-tommer foran.

«Det gjør at bilen ser mer sporty ut. I tillegg har den fått bredere hofter, så bakfra ser den helt rå ut! Noe annet jeg virkelig liker, er at de har tatt med seg elementer fra samtlige 911-generasjoner og plassert dem et sted på denne. Én eller annen detalj på 992 finner du også på en av de tidligere generasjonene – helt tilbake til 1963», forteller Espen entusiastisk.

Espen Knudsen

Salgssjef